August September Oktober November December Januar


1 november 2004


Var det lige varmt i nat eller hva'??. Jeg svedte da tran... Vågnede på et tidspunkt absolut gennemblødt af sved.
Men man overlever dog, og på et tidspunkt er det pludseligt blevet lyst, og det er tid til at stå op.

Jeg kunne ikke rigtigt blive enig med mig selv om, jeg skulle blive en dag ekstra, eller køre videre. Det blev det sidste.....
Jeg lavede morgenmad, og inviterede Brad over. Han skulle dog kun have kaffe :-) Men tror også han gik godt til den i baren i aftes :-)

Jeg pakkede sammen, og parkerede så oppe i byen, og gik lidt rundt og kiggede, samt købte ind til dagen.

Og så gik den vilde jagt ellers nordover igen. Det er blevet endnu mere grønt, og endnu mere fugtigt i luften i løbet af dagen. Jeg kan ikke vrikke med ørene uden at sveden pibler ud alle vegne...

Har overnattet i Adelaide River, en lille flække 100 km fra Darwin. Der er kun ganske få på pladsen - sæsonen er definitivt overstået!!.
 

Her bor en rigtig særling. Gammel mand med stort skæg. Han bor på jorden, og har intet telt, myggenet, sovepose etc... Han bærer rundt på tre gamle militærpaksække, hvor hans liv er i. Han er svær at snakke med, så jeg har kun lige sagt g'day til ham da jeg kom.

Det er svinevarmt, og jeg er utrolig glad for min lille blæser. Den gør livet udholdeligt inde i bilen om aftenen. Jeg må dog betale lidt ekstra for at få el, men de dollars er godt givet ud - tro mig!!.

 


2 november 2004


Der er faktisk ikke sket særligt meget i dag. Jeg har simpelthen drønet op til Darwin, og indlogeret mig på et billigt hotel med aircondition....
Jeg skal have lavet en hel masse hjemmeside, og andre ting på computeren, og det kan jeg simpelthen ikke i den hede der er her...
Så jeg er flyttet ind på et dejligt værelse med både tv og bad. Ren luksus.

Og så har jeg ellers lavet hjemmeside. Og det har jeg brugt hele dagen på. Har kun været ude af rummet for at spise, og uploade hjemmeside. Det sidste gik ikke så godt.... Blev smidt af serveren hele tiden, så jeg må prøve i morgen igen...

Darwin er en rimelig stor by - ganske moderne, da den jo blev jævnet med jorden i en stor storm i 1974, og blev bygget op igen.
Men jeg har ikke rigtigt været rundt og kigge ret meget endnu. Det må vente til i morgen, eller overmorgen.

 

 

 


3 november 2004

 

I dag fik jeg uploaded min hjemmeside uden problemer. Gik et andet sted hen... Og derefter gik jeg så i gang med at lave en cd-rom til de gamle med billeder, så de kan følge lidt med på deres dvd-maskine. Den fik jeg sendt i eftermiddags, så nu har jeg fået lavet det jeg skulle. Det var rigtigt rart at få gjort, og har været et rimeligt stort stykke arbejde.

Jeg er nu gået i "turistmode" igen, og har været lidt rundt og kigge. Også her i Darwin er der store problemer med de indfødte. De er meget synlige og hørlige i bybilledet, og politiet er meget aktive. Tror de bliver smidt ud af centrum en gang imellem, fordi her til aften var der næsten ikke nogen tilbage. Politiet kører rundt i Toyota Hi Lux med et stort bur bagpå. Det bliver sikkert brugt til den slags!.

Har besøgt telegrafstationen hvor landkablet fra det indre australien slutter. Derfra går det via søkabel til Indonesien. Bygningen var nu brugt som museum for andre ting, men den blev i sin tid bygget og brugt som telegrafstation.

Kom i kløerne på en turistkvinde, så ved nu hvad jeg vil se i morgen :-) Jeg checker ud af hotellet i morgen, og bruger formiddagen på forskellige besøg rundt i byen, før jeg kører imod Kakadu nationalpark.

Det har været rimeligt behageligt vejr i dag. Kun 34 grader, så det har været til at leve med.

 


4 november 2004


Stod tidligt op i dag. Den var lidt over seks. Så morgen tv, og fandt ud af at vi skal trækkes med Bush i endnu 4 år..... IKKE godt!!.

Handlede ind i et supermarked lige overfor hotellet. Købte også lidt morgenmad og kaffe samtidigt. Pakkede maden væk i bilen, og nød morgenmaden på mit værelse - men aircon tændt!!.

Startede med at besøge Darwin museum. Der var en masse kunst og udstoppede dyr. Ikke særligt interessant. Men det var nu hellere ikke derfor jeg var kommet. Jeg ville se udstillingen om Tracy - den cyklon der ramte Darwin i julen 1974. Den lagde hele byen ned!!. De fleste af byens beboerer blev evakueret med fly sydpå, så kun 10.000 var tilbage i "byen".
Udstillingen var dog ikke ret stor, men jeg blev da lidt klogere.

Derefter kørte jeg lidt rundt og kiggede, for til sidst at køre ud til et flymuseum, i udkanten af byen. De havde en B-52 som det store trækplaster, og det var den jeg gerne ville se... Jeg har jo hørt og læst meget om disse maskiner da jeg var på Thule, så nu ville jeg se een. Den er STOR.

Så kørte jeg ellers imod Kakadu nationalpark. På vejen var jeg ude og sejle og kigge på springende krokkediller. Det var bare SÅ interessant. Vi var ude i en åben båd på floden, og guiden vidste hvor dillerne var. Han fik dem til at springe op i luften efter kød han havde på en lang stang. Det var sgu det mest interessante jeg har oplevet hernede indtil nu. Vi var HELT tæt på disse store krypdyr. Et flot og farligt dyr... Bare vent til i ser billederne :-)

Jeg overnatter ved Bark Hut Road House, og kører ind i nationalparken i morgen.

Det har ikke været så ubehageligt varmt i dag - kun 34 grader. Og der kom såmænd også en regnbyge forbi i løbet af eftermiddagen. Men det er MEGET fugtigt, så jeg sveder tran hele tiden....

 


5 november 2004
 

Så kom den store dag hvor jeg skulle besøge Kadadu nationalpark. Det var faktisk lidt af en skuffelse må jeg sige. Distancerne er STORE imellem det der er værd at kigge på. Jeg besøgte et besøgscenter - kedeligt. Det fortalte lidt om området, dyrene og planterne.

Derefter besøgte jeg den største by i området. Den blev bygget til arbejderne i de to uranminer der er i området, men er nu åben for alle at besøge. Købte ind, spiste frokost i en park, tankede op, og kørte videre...

Så besøgte jeg hulemalerierne, og det sparkede røv må jeg sige. At tænke sig, at her har boet mennesker de sidste 50.000 år. Det sted jeg besøgte havde været beboet i 20.000 år, og de tidligste hulemalerier stammede derfra - det er da stort!!!
Der var en sti op til et udkigspunkt, og sikke en udsigt!. Flot flot.... Jeg kan godt forstå, at de indfødte har brugt dette sted som en helligdom.
Fik en god snak med en park ranger, som holdt øje med dette område. Han arbejde også 7 dage om ugen... Jeg møder utroligt mange mennesker der arbejder alle ugens dage. Kan ikke rigtigt forstå det!!

 

Jeg har forresten helt glemt, at jeg startede med at besøge et stort vådområde, hvor der var i tusindvis af fugle på træk. Det var flot, og der var MANGE arter. Lige et sted for et par jeg kender i Birkerød :-)

Efter hulemalerierne Startede jeg den lange tur ud af parken igen. Endte i Pine Creek, som jeg ganske kort besøgte på vej nordpå. Bor på billig campingplads, og toiletbygningen ser ud derefter!!

Aftensmaden bestod af dejlig dåsemad med løse ris til.

Det har været meget varmt og klamt i dag. Jeg har drukket vand hele tiden, men synes hele tiden jeg er mere tørstig.

Jeg er utrolig glad for min lille blæser i bilen. Den gør livet nemt at leve, ud på aftenen når jeg trækker mig tilbage for natten.... Ellers ville jeg sgu nok være smeltet helt væk om morgenen....

I dag fortsætter jeg sydpå til Kathrine, hvor jeg drejer vestpå - ud mod vestkysten. Jeg GLÆDER mig til at forlade troperne og den høje luftfugtighed.
 


6 november 2004

Rolig nat i Pine Creek. Men der var altså en mærkelig gut ude på vejen i går aftes!. Han gik rundt og samlede frøer op, og smaskede dem ned i asfalten flere gange... Så holdt han dem helt op til sit ansigt, for at se om de nu også var helt døde.... MEGET MÆRKELIGT...

Jeg kørte først til Kathrine, hvor jeg var inde og handle lidt mad og andre småsager. Så skulle jeg så til at køre vestpå. Og hvor svært kan det være at finde en stor stikvej i en by med kun een hovedgade.... Det viste sig at det faktisk kan være ret svært :-) Jeg nåede da at køre omkring 7 km sydpå, før jeg blev enig med mig selv om, at jeg nok IKKE ville finde min vej dernede...
Retur til byen igen. Det viste sig, at jeg skulle køre lidt nordpå for at finde min vej... Men den var ikke særligt godt skiltet, så jeg kan godt forstå jeg missede den i første omgang :-)

Og nu er det så blevet rigtigt øde. Før mødte jeg rimelig meget trafik i løbet af dagen. I dag har jeg vel mødt omkring 20 biler i alt på en strækning af 300 km. Det er jo ikke overvældende....
 


Men hvor har naturen dog været flot. Forestil jer et område med Taffelbjerge over det hele. På kryds og tværs. Der er hele tiden noget at kigge på - og fotografere... Bevoksningen er også blevet mindre i forhold til de sidste par dage. Det skulle gerne betyde, at luftfugtigheden også går nedad...

Nogle af bjergene var helt afbrændte - der stod kun lidt træer tilbage. Jeg ved ikke om det skal se sådan ud, eller om der har været en bush fire igennem. Andre har sågar palmer voksende næsten helt oppe ved den flade top - utroligt smukt syn.
Foreløbig er det det smukkeste natur jeg har set hernede endnu.

Vel fremme i Timber Creek forhørte jeg mig hos stedets to campingpladser. De kostede begge 18,50 dollars for en plads med el - lugter lidt at samarbejde!!. Men jeg skulle jo have et sted at sove!!.
Her bor et sjak vejarbejdere også. Hyggelige folk. De arbejder 7 dage om ugen!!. Vi snakkede lidt om de indfødte. De fortalte at i deres små samfund må der ikke drikkes, så dem der vil det, kører lige udenfor grænsen og gør det der... Og det er typisk ud til hovedvejen. Nok derfor jeg har set en del sidde ude ved vejen i dag, ved de små samfund der ligger øst for byen.

Og så bød naturen ellers op til bal i aftes, lige da solen skulle til at gå ned. Det tordnede og lynede så det var en fornøjelse. Der kom kun tre dråber vand - desværre. Men det er det flotteste tordenvejr jeg nogensinde har set. Et sted, inde bag en stor hvid sky, lynede det uafbrudt i 15 minutter, og det var utroligt betagende at kigge på. Jeg kunne ikke så selve lynet, men det oplyste hele skyen hver gang...
Andre steder på himmelen var der "almindelige" lyn - både lodrette og vandrette. Jeg kunne bare stå der og nyde det hele!!.

 


7 november 2004

Natten er gået roligt. Det store uvejr i aftes lagde sig igen. Men det er FUGTIGT om morgenen - ikke jorden, men luften... jeg skal ikke bukke ret mange fingre, før jeg sveder som en lille gris...

 

Har fortsat vestpå, i samme smukke naturlandskab som i går. Der er hele tiden noget at kigge på, og jeg har taget masser af billeder, selvom jeg godt ved, at de ikke kan gengive den smukke natur jeg kører igennem.

 

Ved frokosttid kom jeg frem til Kununarra, som er en slags hovedby her i området. Der er rimeligt med butiker og campingpladser. Men de ved også hvad de vil have for en overnatning... 22 dollars er jeg kommet af med... Stedet er helt sikkert et rigtigt turistmekka om vinteren, men jeg synes nu nok at de godt kunne skrue lidt ned for priserne her om sommeren, hvor der næsten ingen gæster er...
Jeg blev faktisk lidt sur over det, og besluttede at køre 100 km videre til næste sted hvor der er en campingplads. Men efter at have tænkt det hele igennem ude på landevejen, besluttede jeg mig nu for at køre tilbage til byen og overnatte der.
En god grund er at jeg har GSM dækning, så jeg kan få sendt lidt emails ud til dem der har skrevet til mig.

Har fået vasket lidt tøj, og ryddet op i dytten. Har handlet mad ind, drukket kaffe, spist mad, drukket vand, slået lejr, osv osv.... Der er hele tiden masser at lave når man rejser rundt..

Jeg kan slet ikke forstå at jeg har kunnet leve så længe uden en elektrisk vifte i bilen...

 


8 november 2004

Så kom dagen hvor jeg mødte vand - på tværs af landevejen!!.
Det var ellers en fin start på dagen. Vejret var flot, og naturen igen utrolig flot og skiftende. Bjergene er ganske bare, så jeg kan se alle de forskellige lag i bjerget. Nogle gange har jeg frodig græs på den ene side af vejen, og på den anden total stenørken. Der står kun nogle træer. Og det er ikke fordi der har været bush fire i området. Ganske mærkeligt...

En time ude kom jeg til et Road House, som ikke var på mit kort. Forklaringen var, at det blev bygget sidste år, og kortet jeg kører efter er ikke blevet opdateret endnu...
Fik en hyggelig snak med en gammel gut, der arbejdede som altmuligmand. Han kunne fortælle en masse gode historier. Han havde boet i området i 47 år.

Når først monsunen sætter rigtigt ind heroppe nordpå, så er det ganske normalt at mange veje bliver oversvømmet. Med jævne mellemrum er der sænkninger i vejen, så vandet kan komme over. I disse sænkninger er der store målestokke, så man kan se hvor dybt vandet er. Der er typisk markeringer op til 120 cm med 20 cm mellemrum.
Men de findes også større. Jeg har set een der endte på 19 meter!!. Den sad på en jernbanebro over en stor flod...
Det fortæller jo lidt om de vandmængder de får.

Nå men jeg mødte altså vand for første gang - ikke noget problem. Det var kun 15 cm dybt, så jeg kørte stille og roligt igennem.
Men lidt længere nede ad vejen var al trafik stoppet. Det var en lav overkørsel der var vasket væk ved et brobyggeri.
Det tog dem 5 timer at lave en overgang til os, så der var masser af tid til at sidde med en god bog og en kop kaffe.
Det var behageligt varmt - kun 32 grader, så jeg glemte lidt at drikke vand. Det skulle komme til at hævne sig rigtigt meget senere!!

Nå men sidst på eftermiddagen kunne vi så køre videre. Af modkørende trafik var der under 10 biler samlet i løbet af dagen, og jeg sad i en kø på omkring det dobbelte, så det er ikke de store trafikmængder man møder herude i løbet af en dag...

Har overnattet i Halls Creek. en lille flække hvor der bor mange indfødte. "lås alting ind i bilen når i går i seng" fik vi alle at vide ved indcheckning...
Det er sgu trist at det skal være sådan... Kunne høre en del ballade i nabolaget i løbet af aftenen, og politiet havde travlt...

Efter aftensmaden fik jeg det rimeligt elendigt, så gik rimeligt tidligt i seng. Kadaveret havde det ikke godt, og jeg kunne ikke rigtigt finde ud af hvad der var galt. Havde jeg dog bare tænkt på vand, så havde jeg sikkert haft det en del bedre dagen efter, hvor dette er skrevet...
Jeg var simpelthen dehydreret....
 


 9 november 2004

 

Har haft det elendigt hele dagen. Fik til sidst regnet ud, at jeg simpelthen ikke har fået drukket vand nok i går..... Og den slags hævner sig noget så grusomt... Man føler sig som en slatten kareklud, og kroppen har det ikke for godt. Pulsen er meget høj, og det hele er noget skidt.
Og der er kun een måde at få det bedre på, og det er ved at drikke vand - og blive ved med det indtil man tisser klart igen.
Det har taget mig hele dagen at komme dertil. Men nu tisser jeg da klart, og har det MEGET bedre.... Drikker dog stadigvæk masser af væske..

Og for nu at gøre ondt værre, så har det været forbandet varmt i dag.... Men jeg er da kommet hel igennem....
Men jeg måtte lige stoppe et par timer lige efter frokost. Det var bare for ulækkert varmt at køre. Når jeg havde vinduerne nede, var det som at køre i en føntørrer.... Tog et godt hvil på en rasteplads, hvor der var overdækkede bænke. Jeg tog min hovedpude ud, og gjorde mig det behageligt med en bog.... Men fik da også en lille lur :-)

Men ellers har dagen været ganske flot igen. Masser af flotte bjerge, der efterhånden fladede ud til kedelig savanne.

Har vel kørt omkring 600 km i dag. Jeg VILLE ud til kysten i dag, så det kørte jeg efter. Jeg er nu i Derby - nord for Broome. Ved t-krydset var der 40 hertil, og næsten 200 km til Broome, så besluttede mig til at besøge stedet her, da jeg var ved at være godt stegt...

I morgen kører jeg til Broome, og tager nogle dages pause der. Jeg trænger!!!!

 


 10 november 2004

Jeg har let og elefant sprunget onsdag over. Gad simpelthen ikke skrive dagbog i går.

Jeg er kommet til Broome, og det er en rigtig dejlig lille by ved havet. Jeg bor på en campingplads helt ned til vandet. En plads med strøm koster 24 dollar - en uden koster 10 dollar. Gæt hvilken jeg valgte??

Jeg har besluttet mig for at blive her til på mandag. Få lidt orden på alt grejet, og bare slappe af og lave ingenting.

I dag har jeg igen fået besøg af myrer, så det brugte jeg lige et par timer på i formiddags... Måtte smide meget mad ud.

Har forresten lejet en aflåst plads i køleskabet i campers kitchen for 1,50 dollar pr dag. En god ide synes jeg. På den måde mangler nogen af ens mad ikke lige pludseligt....

 

Bilen har været en tur hos mekanikeren i dag. Lavede aftalen i går. En af kileremmene hylede, så den skulle lige spændes. Det blev gjort hos en mekaniker som wicked har en aftale med.

I dag har jeg slået mit indertelt op, og vil sove i det i nat. Det var uhyggeligt varmt i bilen forrige nat.
Og så faldt jeg sgu på gulvet også - næsten. Prøvede at skifte side i sengen, og det skulle jeg aldrig have gjort... Lige pludseligt forsvandt den midterste plade væk under røven..... Så vågner man..
Jeg kan ikke rigtigt gøre noget ved det. Det hele er skruet for godt sammen. Det må firmaet lave om, når de får bilen retur.

Har læst en masse i dag. Også været en tur på cykel igennem byen i formiddags. Det var en varm fornøjelse...

I går mødte jeg forresten et tysk cykelpar her på pladsen. De var på vej ud, da jeg ankom. De havde cyklet fra Darwin, og skulle til Pearth. Et sejt par, der havde styr på hvad de lavede. De cykler 19.000 km hvert år, så er vel nærmest proffer!!. Vi fik en god snak om cykling, grej, vand, og andre ting der ligger cyklister på sinde.
 


12 november 2004


 

Og hvad har jeg så fået de sidste dage til gå med?.
Jeg kunne jo sige "ingenting", men det er ikke helt rigtigt, fordi jeg har da lavet lidt forskelligt.
Men det meste af tiden er gået med ingenting - sidde og læse, drikke kaffe, kigge ud over det flotte azurblå hav, tage et koldt bad, spise lidt mad, og andre vigtige ting....

Som jeg skrev for et par dage siden, så havde jeg fået besøg af myrer i bilen. Det er noget værre noget. Jeg måtte igang med at tømme en masse ud, vaske af, og sprøjte med gift... En del mad måtte jeg også smide ud. Ved ikke om man kan spise myre, men for nu at være på den sikre side.....

Og så har jeg været ude og cykle flere dejlige ture i området. Og det har godt nok været varmt... Der skal drikkes godt med vand hele tiden, for at holde væskebalancen oppe. Men det har været dejligt at komme ud og røre benene igen - det har jeg savnet. Men det har simpelthen været for varmt oppe nordpå, til at jeg har villet cykle.

Lidt ture rundt i selve Broome er det også blevet til. Det er en gammel perlefiskerby, og der var rigtigt gang i den for 100 år siden. Mange Japanere og Kinesere boede i området. Der er endda et skilt der viser mod "Chaina town", men jeg har ikke fundet den endnu.. Tror de mener centrum af byen, hvor det svagt kunne minde om det, men man skal godt nok ha' en god fantasi!!.

Jeg bruger nu mit indertelt til at sove i om natten. Det er simpelthen for varmt i bilen. Den står og samler varme op hele dagen, og afgiver den så om natten, så der er MEGET varmt inde, i forhold til ude...

Jeg glæder mig til at komme længere sydpå. Kan se på vejrkortene, at de nede i Perth har UNDER 30 graders varme - ren luksus :-)

I morgen kører jeg til 80 mile Beach, som ligger 350 km syd herfor. Måske jeg allerede der kan mærke en ændring i temperaturen... Jeg ved at i disse dage har Derby haft 5 grader varmere vejr end her i Broome, og den ligger 250 km nordligere...

Det har været utroligt dejligt bare at drive rundt og slappe af. Jeg er også komme mig helt over min dehydrering - det tog et par dage - og MASSER af vædske!!!. Ikke noget jeg kan anbefale andre - Jeg havde det ikke ret godt på et tidspunkt!!.

En af mine naboer fangede i går en 80cm lang varan, og kom forbi for at vise mig den, så jeg kunne fotografere den. Han foreslog også at jeg kunne holde den - nej tak!!!. "Jamen den er helt ufarlig" sagde han så, og stak en finger i kæften på krapylet for at bevise det... Det skulle han ALDRIG have gjort. Den slap først fingeren et par minutter senere!. Og tror i lige fingeren blødte??!!!.

Har selv haft besøg af nogle små frugtædende varaner. Dem der løber på bagbenene, og ser noget så sjove ud... En sad ved bilen i dag, da jeg kom forbi med et æble. Det delte vi så, og jeg gik nogle fine billeder af den.

Jeg er ved at komme af med min cykelkulør efterhånden. Selv fødderne har fået farve - dog ikke der hvor sandalerne sidder om foden....

Det er sgu nogle sjove typer der bor omkring mig. Der er 4 fastliggere. En bor i autocamper, to i telt, og en bagi sin bil. De er nogle sjove fætre alle sammen. Overhoved IKKE sociale... Det må de jo om. Der er så mange andre der vil snakke :-)

 


15 november 2004 

Pyramider hvor har det været varmt i dag. Det har været så varmt, at mit ansigt er blevet lidt brændt af gennemtrækket i bilen!!. Og en arm ud af vinduet kommer ret hurtigt ind igen. Det føles som at holde den under en håndtørrer på et toilet...

Men lad os starte fra en ende af i stedt for. Jeg stod tidligt op, og kom også af sted fra pladsen før klokken otte... De åbner først klokken otte, så jeg kunne lige nå en tur på tanken og fylde dytten op. Afleverede nøgler, og fik mit depositum retur. Derefter en tur i supermarkedet og købe lidt ind til de næste par dage.

Og så gik det ellers derud af. Jeg startede med at køre imod 80 Mile Beach, hvor jeg regnede med at møde de tyske cyklister.
På vejen var der flere ganske store bush fire. Og de var TÆT på vejen. Kunne se flammer flere gange, og der var ganske megen røg.

Mødte tyskerne rimeligt hurtigt. De havde besøgt nogen på vejen, og var blevet to dage. Jeg fik fyldt vand og frugt på dem, så de kunne klare lidt mere... De kører med 34 liter vand - 17 liter hver - fordelt i flere forskellige vandsække rundt om på cyklerne. De var MEGET glade for både koldt vand og frugt.
Vi aftalte at mødes i 80 Mile Beach om et par dage, men det fandt jeg ud af lidt senere ikke kunne lade sig gøre. Der er nemlig jordvej de 10 km derned, og dem må jeg IKKE køre på. Rigtigt surt.... Det ville have været hyggeligt med en god aften, hvor vi kunne snakke cykel og grej....

Er fortsat til Port Headland, hvor jeg bor på en campingplads lige udenfor byen. Koster 10 dollar inkl strøm, så ganske ok...

Efter et dejligt koldt bad, besøgte jeg stedets spisested og fik en dejlig gang aftensmad der. Kogt oksekød, kartofler, grøntsager og sovs - og så smagte det sgu som i Danmark :-)

Og nu sidder jeg så i bilen og skriver dagbog, og lader batterier op. Det er så varmt, at min batterilader strejker, så nu har jeg lagt den op på borden, så jeg kan bruge min vifte til at køle den ned med :-) Den ser ud til at køre igen nu....
Og alt det andet happengut får også en gang strøm igennem sig.

Det blæser ganske meget fra øst - inde fra ørkenen, og det kan godt mærkes på luftfugtigheden. Den er VÆK - jubiiii :-) Men varmt er det sgu. Her klokken 19:20 har jeg 36 grader inde i bilen, og her er masser af gennemtræk, så det er sikkert det samme udenfor. Campingmutter siger den har været oppe på omkring 47 grader i dag!!. Det er altså voldsomt skal jeg hilse at sige. Det kniber for mig at få drukket nok igennem dagen. Har vel kæmpet mig igennem 10 liter i dag - foreløbig. Men kan se på farven af mit tis, at jeg godt kan drikke endnu mere.... Gad vide om det er normalt at skulle drikke al det vand??. Jeg slynger lige spørgsmålet ud til alle jer der læser med...

 


16 november 2004

Tidligt i morges blev det køligt, så jeg ville krybe i min lagenpose og sove videre. Problemet var bare, at jeg IKKE havde taget den frem i aftes før jeg lagde mig til at sove... Hvad gør en søvnig mand så??. Han putter da fødderne ned i sin skjorte, og tager badehåndklædet over sig. Behøver jeg at sige at jeg sov som en lille baby indtil solen stod op :-)

Kørte ind og kiggede på Port Headland. Det er en stor udskibningshavn for jernmalm. ALT i byen er rødbrunt - og jeg mener ALT!!. Sikke dog et støvhelvede at bo i.... Jeg kørte lidt rundt, og tog et par billeder, før turen gik sydpå.

Det har været lige så varmt i dag, som i går. Omkring 45 grader - i skyggen. Heldigvis er det tør varme. Det gør det lidt lettere at leve med.

Et stykke sydpå mødte jeg en pige på cykel. Sådan en som os enlige mandlige langturscyklister drømmer om på de lange stræk på cyklen :-) Hun var IKKE grim :-)

Vi fik en lille snak, og jeg hilste hende fra tyskerne, der havde nævnt hende. Hun er sgu en hård negl. Kører ofte 150 km om dagen, og har været ude på en virkelig hård rute. Hun har bla kørt til Cape York, og flere andre ruter, hvor der kun er jordveje.
Jeg fyldte hendes vandbeholdning op før hun kørte videre.

Lidt senere, ved næste Road House, mødte jeg endnu en cyklist. Denne gang en gut fra Melbourne, der havde cyklet fra Cairns. Han sad og ventede på at temperaturen skulle blive menneskelig igen. Det sker omkring 4 tiden om eftermiddagen. Vi fik en god lang sludder, før jeg kørte videre.

Naturen har været ret blandet i dag. Men mest meget fladt og tørt semiørkenterræn. Der har dog været en masse at kigge på alligevel. Det forbavser mig til stadighed hvor stor forskel der er på naturen i løbet af dagen, og fra dag til dag. Der er altid noget nyt at kigge på. Det er sjællent mine øjne keder sig.

Har endt dagen på Nanutarra Road House. Koster 20 dollar for plads med strøm... Dyrt!!.

Lige før solen gik ned, kom en gammel kending fra Broome forbi. En ældre dame der er ude og opleve sit land. Vi har haft en hyggelig aften sammen, og har set lidt på billeder fra Bornholm og den slags.

I morgen fortsætter jeg for fuld fart sydover. Jeg vil ned hvor det er til at ånde igen. De her høje temperaturer er ikke noget for mig. Jeg er simpelthen for træt og dvask til at få cyklet og gået rundt i nærområdet, når jeg endelig er kommet frem til et nyt sted. Det er jeg lidt ked af, så nu vil jeg altså ned hvor temperaturen er under 35 grader!!


17 november 2004

Spiste morgenmad sammen med Dia. Vi fik snakket lidt mere mens vi spiste, og bagefter pakkede sammen. Jeg kogte en gang vand til hendes thermos til senere brug.
I går ville jeg have vist billeder fra Grønland, men jeg kunne ikke finde dem. Fandt lidt senere ud af, at de ikke var lagt ind på computeren - så er det sgu svært!!. Lagde dem ind før jeg gik i seng, og brændte dem over på en plade, så hun kan kigge dem senere. Hun blev bare så glad :-)
 

Dejlig temperatur igen i nat - 24 grader. Jeg sover bedre i den temperatur, end når det er 10 grader varmere - mærkeligt ik'?.
Har haft en kort dag i dag. Kun kørt lidt over 300 km. Endepunktet er blevet Exmouth. En lille by der blev bygget op omkring en militær radiostation i 1967. Selve byen er der ikke meget ved, men der er megen flot natur hertil, og omkring byen. Det vil jeg kigge lidt nærmere på i morgen - fra cykelsadlen.

Har i dag købt Lonely Planet guidebog over Australien. Læste lidt i Dia's i går, og der står altså mange gode ting i omkring de små samfund, byer, og terræner man kører igennem.

Jeg bor på en fin campingplads til 12 dollars uden strøm. De vil ha' 6 dollars ekstra for strøm, og det vil jeg ikke betale... Alt grejet er ladet op, så behøver kun strøm til min vifte.
Men i dag er temperaturen faldet med mere end 10 grader. Ved middagstid havde jeg 34 grader under oversejlet. Utrolig behagelig temperatur, set i lyset af den sidste uges bageovnstemperaturer!.
Her klokken 20 er temperaturen nede på 27 grader, så jeg må hellere finde det varme sengetøj frem til natten. Det er utroligt som kroppen kan vænne sig!!. Jeg har det faktisk varmt lige nu!!.

Til aften passede det fint med, at jeg var oppe i byen, da det var tid til aftensmad. Jeg spiste en god gang kød i carrysovs med løse ris hos den lokale kineser. Smagte godt - dog lidt stærkt...

Der er en anden Wicked Camper på pladsen. Har været over og snakke med dem - ungt par fra England. De har kørt hele vestkysten, og er nu på vej ned igen.

Nå ja - så har pladsen haft besøg af en hel flot Emuer idag. Det er sgu en stor fugl. Fik skudt nogle billeder, men de er ikke så gode som de kunne have blevet, hvis jeg havde haft en god zoom....

 


18 november 2004

Vågnede ved firetiden i morges med raslende tænder. Det var skide koldt. Termometeret viste 20 grader, og jeg lå kun i min silkelagenpose. Det måtte gøres noget!!. Jeg havde ikke lyst til at begynde og rode efter et tæppe, eller min sovepose. I stedet hev jeg det dynebetræk jeg lå på som lagen, ud under mig, og brugte det som et MEGET TYNDT tæppe. Jeg kunne så lukke mine trætte små øjne igen, og det lykkedes at få tilpas megen varme i kroppen til at jeg kunne sove indtil solopgang.

Men så var der også en der skulle op hurtigt, fordi ellers ville min madras være blevet våd! Tog den i sotrav til toiletbygningen, og stor var min lettelse, da jeg endelig kom ind og fik "lettet ben".
Nu jeg var der, tog jeg samtidigt et dejligt VARMT bad. Tænk engang at jeg kan fryse når det er 20 grader varmt!!. Man vænner sig altså til den varme :-)

Brugte en times tid efter morgenmaden på at svare på emails. Jeg får altid sådan en dårlig samvittighed, hvis de får lov til at ligge for længe ubesvaret :-)
Og samtidigt kunne solen så i ro og mag varme denne lille plet af jorden op, så det var tåleligt at bevæge sig uden for.

Jeg kørte en dejlig tur på cykel nord ud af byen. Først kommer der en stor militær radiostation, og jeg skal love for at de har en antennepark der er værd at kigge nærmere på. Desværre er det militært område, så jeg måtte pænt blive på landevejen. Og en kikkert har jeg ikke med. Men kunne da se flere stationære LPA og adskillige LPA der kunne roteres. Lækre antenner.

Længere ude ad vejen kom jeg så til den største overraskelse. En stor VLF sendestation med en KÆMPE antenne. Heldigvis var der et stort skilt der fortalte om stedet, så jeg behøvede ikke at gætte på størrelsen af antennen.... Selve hovedmasten, der står i midten, er 378 meter høj, og de mindste støttemaster er 300 meter høje. Hele antennen har en diameter på over 2500 meter, og er stjerneformet. Smækker lækker antenne til ubådstrafik.
Jeg har taget en del billeder af den. Desværre er det utroligt svært at fotografere antenner, men man få et rimeligt indtryk af hvor stort det hele er.

På vejen hjem kørte jeg af en nylavet cykelsti. Der var en advarsel om dingoer der havde angrebet cyklister, så jeg fandt mig en god solid kæp, som jeg gjorde fast på min cykeltaske. Jeg mødte dog ingen vilde hunde på min vej, og det er jeg da ret glad for :-)

Købte en færdiglavet pastaret til frokost, og tog mig en velfortjent lur bagefter. Jeg vaskede dog lige tøj først. Der er hele tiden noget......

Til aften stod den på pizza oppe i byen. Jeg ved ikke hvorfor jeg bliver ved med at spise pizza hernede. Jeg har endnu ikke fået en som jeg synes var rigtig god. Ej hellere den jeg fik til aften. Den var fed og ulækker, og jeg spiste ikke engang op!!.

Sidst på eftermiddagen sad jeg i campers kitchen og ladet pc op. Samtidigt lavede jeg backup af de vigtigste filer på computeren. Fik også ryddet op på harddisken. Nu mangler jeg bare noget skærmrens, så jeg kan få det værste leverpostej af...

Her hvor klokken er 20, er temperaturen allerede nede på 25 grader, så jeg må heller finde et tæppe frem til i nat - før jeg ligger mig til at sove.
 


19 november 2004

Det har været køligt i nat. Vågnede og måtte have min dunsovepose over mig. Hvordan skal det dog ikke gå på Grønland til næste år??.

Kørte en tur udom den store VLF antenne endnu engang. Den er altså flot - men vil nok fylde for meget i bagagen :-)

Fortsatte lidt rundt om pynten, og så bla en strand hvor de store havskildpadder lægger deres æg.

Kørte op til et fyr, og fik et par fine billeder over området. Derfra havde jeg den bedste udsigt over den store antenne. Den ligger perfekt på den yderste odde, og har vand rundt om sig på tre sider.

Kørte retur til Exmouth for at handle lidt ind til min og bilens mave, før jeg kørte sydpå.

Min plan var at besøge Coral Bay, og evt overnatte der. Stedet bliver meget rost i guidebogen, men jeg blev noget skuffet da jeg kom frem. Det er et stort turisthul. Jeg kørte lidt rundt og kiggede, og det ligger godt nok flot lige ned til både hav og rev. Men det er altså blevet et rigtigt "inn sted", så jeg fortrak hurtigt sydover igen.

 

Dagen er så endt i Canarvon, som næsten er så langt vestpå jeg kan komme i Australien. Jeg har også passeret stenbukkens vendekreds i dag, og er nu officielt ude af troperne :-)

Det har jeg også kunnet mærke på temperaturen i dag. Udenfor bilen har det kun været omkring 30 grader som det varmeste i dag, og her klokken nitten står termometeret på 25 grader. Samtidigt blev det delvist skyet i løbet af eftermiddagen, og det gør jo også det hele lidt køligere.

Jeg bor på en fin lille campingplads tæt på centrum af byen. Der er nu ikke megen by, men det var jeg blevet advaret om i guidebogen.
Jeg har "strøm fra land", så er i gang med at oplade alt hvad der kører på batterier.

Aftensmaden stod på en halv grillkylling med fedtstifter. Kunne slet ikke stå for det lokkende skilt udenfor reasturanten, lige ved siden af campingpladsen :-)

Jeg var jo ude og cykle i går, og jeg skal love for at jeg kan mærke det på armene. De er blevet lettere forbrændte. Jeg regnede ellers med, at jeg var solbrun nok til sådan en lille tur. Men der tog jeg altså fejl. Det har ikke været sjovt at være ude i solen i dag. Jeg har ikke nogen trøje eller skjorte med lange ærmer, så det må jeg vist hellere se at få købt. Benene har det fint - det er kun underarmene og hænderne der har fået for megen sol.

 


20 november 2004

I dag har jeg rigtigt leget turist. Jeg startede med at køre ud til nogle "blow hole" ca. 70 km herfra. Et Blow hole er et hul i toppen af en klippehule, hvor havvand bliver skudt op, når hulen fyldes af en bølge. Lidt åndsvag forklaring - se billederne i stedet for.
Men flot var det altså. Og en dejlig kyst at vandre langs. Der var så meget at kigge på hele tiden.
Jeg vandrede også op til et fyrtårn lidt inde i landet. Dejligt at røre sig lidt.

På vejen hjem kom jeg forbi naturlige forekomster af saltaflejringer. Tog nogle fine billeder, og smagte lige på sagerne for nu at være helt sikker på at det var salt :-)

Vel hjemme på campingpladsen, samlede jeg cyklen, og brugte så den resten af eftermiddagen her i Carnarvon. Og jeg må sige at det er en dejlig lille by. Den ligger inde i et delta, beskyttet imod havet af nogle store sandklitter. Yderst ligger der en 1 mil lang bro og stikker ud i havet. Den bliver ikke brugt mere, men er blevet bevaret som et historisk minde. Hele området fra byen og ud til broen er blevet beplantet med med klitbevoksning, og er noget så flot.

Selve byen er også fin. Det er et farveglad folkefærd der bor her, og det er en fornøjelse at gå rundt og kigge i hele byen.

Dagen startede ud med østlig vind, og ganske varm. Senere vendte vinden til vest, og temperaturen blev mere behagelig. Her klokken 21 viser termometeret 28 grader inde i bilen.

Fik dejlig dåsemad med løse ris til aften, og dåsefrugt til dessert. Da jeg ville lave kaffe bagefter, var gassen brugt op... Heldigt at der var nok til aftensmaden :-)
Cyklede ud til en tankstation, og fik den fyldt op igen for 6,50 dollars. Det blev en længere tur end jeg havde regnet med. Men der var heldigvis cykelsti hele vejen, så jeg kom godt frem og tilbage, selvom det nåede at blive mørkt.

 


21 november 2004


Startede dagen med en dejlig cykeltur ned omkring havet. Fik et par gode billeder i morgenlyset. Jeg ledte også efter en bager, eller anden butik, så jeg ku' få en liter mælk til min morgenmad. Jeg fandt aldrig noget, så den stod på et æble og lunken vand..

Fik dog handlet mælk og brød ind på tankstationen, så både bilen og jeg fik noget at spise.

Det har været rimeligt varmt i dag. Vinden står i øst, og kommer som "dejlig" varme pust fra det indre af Australien. Jeg kan mærke at det er varmt derinde :-)

Er endt ved Monkey Mia, som er berømt for delfiner der kommer ind hver dag til stranden for at blive fodret. Jeg troede faktisk de kom for at være sammen med mennesker, men det er vist mere maden der lokker :-)

Det er rigtigt Bounty Land. Hvide strande og grønt vand. Og det bedste er næsten at der er rigtig fin plads på campingpladsen. Men den er også dyr - 25 dollars pr nat med strøm... Men de er ene om det, så prisen bliver jo derefter. Men det er nu et dejligt sted med mange fasiliteter. Stranden ligger 50 meter fra hvor jeg er parkeret.

Vi er tre Wicked Campere på pladsen, og jeg har været ude og taget billeder af de to andre... Det ene par er fra england, og vi har fået en god sludder. De er på vej til Darwin. De synes det er varmt nu, så jeg kunne jo så kun beklage at måtte fortælle dem, at det ikke blev koldere nordpå....

Her til aften var jeg til et foredrag om bugtens delfiner. Varede en lille time, og nu er jeg blevet meget klogere - på delfiner altså!!.

I morgen står den så på delfinmadning klokken otte, og derefter et cruise med en stor katemaran i bugten. Jeg er vist blevet en rigtig turist :-)

 


22 november 2004

Stod tidligt op, så jeg kunne gå en lille tur på stranden, og nyde det fine lys - og roen :-)
Delfinerne patruljerer allerede stranden. De er sikkert sultne efter lidt gratis morgenmad.

Klokken otte startede så det store fodredelfinerpålavtvandcirkus. Og det var lige så turistet som man kunne frygte. Jeg kan altså ikke se det store i det. En gruppe delfiner er blevet vænnet til at blive fodret med fisk tre gange om dagen. Det kan man da vel lære så mange andre dyr også. Bare se på os selv - vi bliver også fodret af tre gange om dagen :-)
Var jeg delfin, ville jeg da også komme - det er jo let mad. Jeg behøver ikke engang bruge energi på at fange den.

Nå men delfinerne var da søde og rare, og svømmede artigt rundt, så alle kunne fotografere dem. Jeg selv nægtede pure at stå i vand til knæerne, med risiko for at gøre mit kamera vådt. Der var meget bedre plads på broen, og derfra kunne man også meget bedre se både delfiner og dem der fik lov til at fodre dem...

Der var også en stor flok pelikaner. De blev lokket væk med lidt fisk, så pelikaner og delfiner blev skildt ad. Der var dog een der blev ved delfinerne, og den var en sand mester i at hapse delfinens fisk ud af hånden på det stakkels barn der skulle til at fodre Flipper :-)

Om eftermiddagen stak jeg til søs i en stor katamaran. Vi fik set delfiner - igen, og Dugong, som vi vel på dansk nærmest kalder en søko??. Den er i hvert tilfælde sjælden... Men vi fik da set nogle stykker. Desværre kun på afstand, da det blæste meget, og det er svært at komme tæt på dem under de vindforhold.

Men hvor kan sådan en katamaran dog sejle hurtigt. Tror vi var oppe på 22 knob på et tidspunkt. Det var et par dejlige timer til havs i en behagelig temperatur.

Før jeg stak til søs, købte jeg lige en ny solcreme. Den er faktor 30, så efter indsmørring fremstår jeg ret hvid, med et svagt selvlysende blåt skær over mig :-) Men den virker fint...

Det har været ret lummert i dag. Omkring 33 grader. Heldigvis har det blæst meget, så kølingen har været i orden.

I aften er vi oppe på fire Wicked Campers på pladsen. Jeg mangler at fotografere den ene. Det må jeg gøre i morgen tidlig.


23 november 2004


Så er det blevet tid til at rykke teltpælene op igen, og stikke næsen sydover. Jeg skal retur ad samme vej som jeg kom. Fyldte bilen op i Denham.

Det første sted jeg besøgte var Shell beach, som en en strand bestående af muslingeskaller. Ret specielt. Disse skaller limer hinanden sammen med tiden, og kan så skæres ud i blokke, der kan bruges i byggeri...

Ude på vejen igen så jeg en flok på tre Emuer passere vejen. Fik fyret kameraet af, men de var allerede meget langt væk. Men på et af billederne kan man se een af dem - stort :-)

Hamelin Homestead er et meget specielt sted. Det ligger i bunden af Shark Bay. De har en af de eneste originale telegrafstationer der engang stod med 500 kilometers mellemrum langs hele vestkysten. Den var lavet om til et lille museum, hvor halvdelen bestod af historien bag selve telegrafstationen, og den anden del omhandlede stedest anden store attraktion - Stromatolitterne... Og hvad er det så??. En mærkelig bakterie, der udvikler ilt.... Havde det ikke været for dem, var vi sikkert aldrig blevet til hvad vi er i dag. Man regner med at i jordens begyndelse, disse bakterier stod for fremstillingen af 30 procent af jordens ilt.
Og her i bunden af fjorden gror de altså stadigvæk...

 

 

Jeg er endt dagen i Kalbarri, en lille by ud til havet. Den ligger op ad en nationalpark. Campingpladsen er rigtig hyggelig, og har den rigtige pris - 16 dollars. Jeg bliver nogle dage her. Der er mange fine steder der kan besøges på cykel.

Det har været ganske fugtigt i dag. Temperaturen har været i begyndelsen 30'erne. Der har været skyer på himmelen det meste af dagen. De lover rigtigt dårligt vejr længere inde i landet.


24 november 2004

Det har været store vaskedag i dag. Både tøj og bil har fået en omgang. Og jeg har ryddet op bagi.
Jeg har flyttet lidt om på tingene, så det jeg bruger mest er lettest at komme til.

Der har dog også været tid til at gå nogle fine ture i området. Det er ikke fordi byen er særlig stor, men der er alligevel meget fint at kigge på. Den ligger meget smukt i et flodleje, i udkanten af en stor nationalpark, og ud til havet.

Jeg har købt store fjedre til mine barduner. Det gør det meget lettere at spænde oversejlet ud, og holde det udspændt.

I morgen vil jeg enten tage ud og cykle langs kysten, eller tage en tour ind i nationalparken. Det kommer lidt an på vejret. Her til aften er der trukket en del skyer ind over området, og det giver måske dårligt vejr. Jeg vil gerne have fint vejr til nationalparken, så jeg ser lige vejret an til i morgen tidlig. Hvis det er fint, ringer jeg tidligt og melder mig til turen til nationalparken... Ellers står den på cykeltur langs kysten, som er ganske flot og varierende mellem strand og klippe. Der er flere store slugter langs kysten, som skulle være ganske flotte.

Vejret har været behageligt i dag. Temperaturen har ligget på 25 grader, og solen har været fremme det meste af dagen.

Jeg har været en tur rundt på pladsen og fået en "yarn" med flere - hyggeligt :-)


25 november 2004

Det har regnet i nat!!. Jeg vågnede da dråberne begyndte at falde på bil og solsejl. Hvor hyggeligt altså :-)

Sov dog videre, og stod først op ved ottetiden. Efter morgenmaden gik jeg en lang tur langs kysten imod syd. Hvor var det dog flot. En fin blanding af strand og klippe. Og endda et udkigspunkt jeg kunne kravle op på.... Jeg kan jo ikke lade være :-)

Himmelen startede ud i det sorte hjørne, men blev fin blå ud på formiddagen. Ingen regn faldt på mig.

Jeg har taget en masse fine billeder igen i dag. Jeg hygger mig altså med det fotografering. Men jeg kommer jo nok til at læse lidt om billedkomposition og den slags på et tidspunkt :-)

Vejret har været friskt i dag. Termometeret siger 25 grader, men vinden ude fra havet er noget køligere. Har vist kun drukket 3 liter vædske i dag, og det har været nok....
Nu hvor solen er gået ned, er det noget køligere. Hvor er det dog herligt at gå og småfryse lidt :-) Flere går rundt med fleesejakker på!. Dog ikke mig - jeg er jo en sej viking :-)

Jeg har lavet backup af hjemmeside og billeder, og sendt dem hjem med posten i dag. Brændte også lige en plade til de gamle med alle billeder på, så de kan hygge sig med dem i deres DVD afspiller.

I morgen tager jeg en tur på cyklen. Det giver mig en lidt større aktionsradius, samtidigt med at det er meget lettere end at gå...


26 november 2004

Sikke en dejlig dag. Jeg startede med en cykeltur op til et udkigspunkt 5 km udenfor byen. Og ja, der var opadbakke hele vejen. Og specielt de sidste to kilometer var hårde, da det foregik på jordvej med vaskebræt og det hele... Men flot var det, da jeg endelig kom op. Og også ret varmt.
På vejen ned mødte jeg en mærkelig fætter. I USA ville jeg have kaldt den et Gila Monster, men jeg ved ikke hvad den hedder hernede. Jeg nåede at få et par gode billeder af den - på sikker afstand. Man ved jo aldrig.... :-)

Vel hjemme igen, brugte jeg et par timer på at ordne billeder. Jeg har nu samlet alle mine billeder månedsvis, så de er lettere at gennemse. Der gik dog total ged i september måned, så den består af ikke mindre end 3 biblioteker :-)

Ud på eftermiddagen kørte jeg en tur langs kysten, for at besøge nogle af de kløfter der gennemskærer den ned til vandet. Igen utroligt flot. Og det gjorde bestemt hellere ikke noget at solen var på vej ned ad himmelen. Det giver sådan et fint lys.

Det var dejligt at komme ud og røre sig, og jeg kan mærke at styrken stadigvæk er der i benene.

Vel inde i byen igen, besluttede jeg mig for at spise kinesisk igen i dag. Det er så dejligt let, og så er der ingen opvask bagefter - og det er jo også fredag...
Tog maden med hjem, og fik sat det hele til livs med stor velbehag, selvom der var lige rigeligt med mad...
Jeg sad så der, og pillede mig lidt i navlen og bøvsede, da naboen kom hen med en stor tallerken mad fra fruen. Hun synes jeg skulle have et godt hjemmelavet måltid. På den igen sømand!!. Det hele blev dog spist, og jeg takkede mange gange for maden, før jeg måtte en tur på toilettet.

Hele aftenen har jeg så brugt på et besøg hos Margrit og Colin, som mine søde naboer hedder. Vi har kigget billeder fra både Grønland og Danmark. Det har været en fin oplevelse for begge parter. Dejlige og positive mennesker.


27 november 2004


Stod tidligt op, og gik og hyggede mig med sammenpakningen indtil klokken otte. Fik sagt pænt farvel til Margret og Colin.

Jeg kørte ind i landet, og besøgte et par kløfter jeg havde passeret et par dage før. Det kostede 9 dollar i entre til parken, men var alle pengene værd. Ved den første kløft var der et udkigspunkt. Kløften var meget dyb, og man kunne ikke umiddelbart komme ned i bunden. Det kunne man til gengæld ved den anden, og det var bare flot dernede!.

Jeg kørte så retur til byen, handlede lidt ind, og fortsatte ud langs kysten. Der besøgte jeg er par af kystkløfterne, og hold da helt kæft hvor var det da også smukt. Høje kystklipper, hvor man kunne se de forskellige lag tydeligt. Og der stod en kraftig sø ind imod kysten, så der var virkelig noget at kigge på.

Senere på dagen ændrede landskabet karakter. Det blev pludseligt meget bakket, og der kom både græsgange og marker. Det er lang tid siden jeg har set dyrket jord sidst. Og så har jeg set mine første australske får. De var godt nok beskidte :-)

Jeg er endt dagen i Geraldton, som er en rimelig stor by ud til havet. Før jeg kørte på campingpladsen, var jeg på stranden og nød synet af alle dragesejlerne der var ude og flyve på bølgerne. Der er godt nok fart på dem!.

I morgen tager jeg på sightseeing på cykel.

 


 28 november 2004

Sikke en dejlig dag. Der er sket en masse!.

Jeg har været på sightseeing det meste af dagen. På cykel forstås... Det er blæsende, og der er drivende skyer.

Jeg kørte en fin tur langs kysten nordpå. Der er flere områder der lugter noget så forfærdeligt af penge. Det er virkelig flotte huse. Og de ligge selvfølgelig direkte ud til havet.

Og så var det ellers tid til at være kulturel, så jeg besøgte både et museum, et gammelt fængsel, og et mindemærke over besætningen på Sydney II, som alle mistede livet i kamp mod et tysk krigsskib.

Alt sammen faktisk ganske interessant, så allerede der havde dagen været fin. Men det skulle blive bedre :-)

Jeg har i et stykke tid tænkt kraftigt over at skifte mit digitalkamera ud med et spejlrefleks, også digitalt. Jeg har læst en masse tests af kameraer på nettet, og vidste hvad jeg var på udkig efter. Og det fandt jeg så i Geraldtons eneste kameraforretning.... Var inde og kigge på det, og checke prisen. Gik ud og regnede den om til danske kroner, og sad så og tænkte om jeg VIRKELIG ville have det kamera. Og det ville jeg altså, så nu er jeg blevet den lykkelige ejer af et CANON EOS 300D. Og det sparker virkelig røv i forhold til det gamle. Jeg er en glad mand :-)

Det gamle kamera sender jeg hjem til min far, så han kan forsøge sig med digital fotografering.
Før jeg rejser til New Zealand skal jeg have sendt en del småting hjem. Jeg har efterhånden fået samlet en del sammen. Det er jo så let når der er plads nok i bilen, og jeg ikke personligt skal slæbe på det.

Her til aften fik jeg nogle fine billeder af solnedgangen. Jeg skulle dog have blevet en halv time længere. Himmelen blev helt blodrød til sidst, men der sad jeg allerede i bilen og kiggede på de billeder jeg allerede havde taget.

Til aften stod den på pasta og kødsovs. Pastaen kogte jeg selv, og kødsovsen kom ud af en dåse (men jeg varmede den).

 


 29 november 2004

Dagen har stået i fotoeksperimenteringens tegn. Jeg har leget og lært hele dagen. Har købt en bog om digital fotografering, hvor der står en masse gode tips i.

Før jeg forlod byen, handlede jeg lige ind, og fyldte bilen op. På tankstationen mødte jeg en af de cyklister jeg tidligere har mødt oppe nordpå. Han har haft det hårdt - modvejen hele vejen!!. Men han var glad for at temperaturen var for nedadgående.

Det er ikke fordi der er sket så meget forskelligt i dag. Jeg har kørt et par hundrede kilometer sydpå, og bor på en fin lille campingplads ud til havet. Kan ikke lige huske hvad byen hedder, men jeg er ca 300 km nord for Perth.

Og spørg lige om det det er koldt her til aften!. Jeg har måttet finde de uldne sokker og fleesevest frem!!. Og jeg kunne sagtens have haft en jakke på også... Det er vinden der er kold. Det blæser kraftigt fra vest.
Og regnet har det sgu også...
Ellers har det været skiftende skydække hele dagen. Mest med mørke skyer. Men det holdt da tørt indtil jeg skulle sætte camp op på campingpladsen :-)
 


30 november 2004

Ingen dagbog i dag - den er blevet pist væk :-)


Startside August September Oktober November December Januar